Home » İnternet Haberleri » Facebook’ta Sizi Kimler Silmiş? Bulma Yöntemi

Ünlü sosyal ağlardan biri olan facebook’ta sizi kimin sildigini ögrenmek artık çok kolay yapmanız gerek 19 adımlık bir işlem.Facebook, yeni “Timeline” yani “Zaman Tüneli” özelliği ile kullanıcılarına Facebook’ta şimdiye kadar yaptıkları tüm aktiviteleri bir arada görme imkanı veriyor. Bazı geliştiricler aynı zamanda bu yeni özellikler sayesinde hangi arkadaşınızın sizi sildiğini görmenize yarayan bir sistemi açıkladılar.

 

Öncelikle Facebook’un geliştiriciler sayfasına giderek kendi uygulamanızı oluşturmanız gerekiyor.
Geliştiriciler sayfasına gitmek için aşşagıdaki linke tıklayınız…
https://developers.facebook.com/apps/

Öncelikle Facebook’un Geliştiriciler uygulamasına erişim vermek için
“izin ver” butonuna tıklayınız.

Yeni Uygulama Geliştir’e tıklayın

Facebook, uygulama geliştirmeniz için sizin gerçek bir kişi olduğunuzu anlamaya çalışır bu nedenle mobil veya kredi kartı ile onay talep eder. Kredi kartı ile işlem yapmak çoğumuzu ürküttüğü için “mobile phone” yazısına tıklayarak cep telefonunuza onay kodu talep edebilirsiniz.

Cep telefonu numaranızı girerek onay kodunun kısa mesaj olarak gelmesini bekleyin.

Şekilde gördüğünüz gibi bir uygulama adı girin ve devam’a tıklayın. (Onay kodunu girdikten sonra şekil 4’teki, onay kodunu girmek için ayrıldığınız bu sayfaya geri dönüyor olacaksınız)

Güvenlik Kontrolü’nden geçebilmek için sayfada çıkan rakam ve yazıları harfiyen girin (Büyük harf, küçük harf kullanımına dikkat edin) (şekli iyi seçemiyorsanız “başka bir metin” yazısına tıklayın

Open Graph sekmesine tıklayın

 

Oluşturacagımız bu uygulama halka açık olmayacağı için kendinize göre bir metin girebilirsiniz buraya. (örnek: testamacliuygulama) (“failed” uyarısı alırsanız başka br metin girmeyi deneyin)

 

Sayfanın altında yer alan “Save changes and next” ‘e tıklayın.

Bu sayfada herhangi bir işlem yapmayın sadece sayfanın altına doğru giderek bir sonraki şekilde göreceğiniz “Save changes and next” ‘e tıklayın.

 

sayfanın altindaki “Save and finish” ‘e tıklayın.

 

Şekildeki sayfaya ulaştıysanız “Zaman Tüneli” (Timeline) kurulumu için gerekli olan geliştirici adımlarını tamamladınız demektir. Şimdi Facebook’taki profil sayfanıza gidin. http://www.facebook.com/

Profil sayfanıza gittiğinizde Zaman Tüneli özelliği ile ilgili bir uyarı belirecek. “Şimdi al” ‘a tıklayarak kendi “Zaman Tüneli” sayfanıza yönlendirileceksiniz.

 

Zaman tüneli sayfasına geldiğinizde sağ bölümde yıllar sekmesi göreceksiniz. Herhangi bir yıla tıklayınız.

Sayfayı aşağı doğru kaydırdığınızda “arkadaşlar” bölümünü göreceksiniz. Bu bölümde kırmızı ile işaretli alana tıklayın.

 

 

Açılan pencerede o yıl eklediğiniz tüm kişileri göreceksiniz. Bunlarda bazıları “arkadaş ekle” şeklinde gözüküyorsa bu kişileri daha önce eklemişsiniz ama artık arkadaşınız değiller anlamına geliyor. Şayet siz bilerek listenizden çıkarmadıysanız işte bu kişiler sizi arkadaşlıktan çıkaran kişilerdir

One thought on “Facebook’ta Sizi Kimler Silmiş? Bulma Yöntemi

  1. menderes dedi ki:

    benim facebookum şuan kapalı nicin kapalı kimlertarafından kapatılıyor nicin tekrar acerken zorlanıyoruz tekrar eski fecbookumualmam ici ne yapmam gerek bilginize

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*

Latest

Adobe Flash Player Son Sürüm İndir
Turkcell 3G Vınn Kota Sorgulaması
Facebook benim sehrim oyunu
Arşiv Biçimi Tanınmıyor Veya Arşiv Hasarlı Çözümü
Vodafone 3g Modem Kurulumu